Handycam® 4K SONY FDR-AX53B s CMOS-senzorjem Exmor R™

Koda:FDRAX53B.CEE

Zaloga : DA

999,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Kakovost slike 4K - Snemajte posnetke 4K s štirikrat več podrobnosti kot pri Full HD (3840 x 2160 slikovnih pik v primerjavi s 1920 x 1080) ter zajemite več dragocenih podrobnosti za živahne in pristne posnetke.

Nov slikovni senzor ekskluzivno za 4K - Novi slikovni senzor s približno 1,6-krat večjimi slikovnimi pikami30 zagotavlja vrhunsko občutljivost za zajemanje čudovitih visokokakovostnih slik z nižjo stopnjo šuma v temnih in svetlih razmerah snemanja.

Nov objektiv ZEISS™ Vario-Sonnar T* za 4K - Ta nov objektiv ujame neverjetne podrobnosti visokokakovostnih slik 4K po celotnem razponu od širokega kota do telefoto. Objektiv AA (napreden asferični objektiv) zagotavlja pristne podrobnosti in kompaktno zasnovo enote objektiva. Objektiv ED (izjemno nizka razpršitev) zagotavlja natančno reprodukcijo barv. Večslojni premaz ZEISS T* še izboljša kakovost slike, saj zmanjšuje neželene odseve in bleščanje.

Do 26,8 mm širokokotni objektiv - Pri snemanju videoposnetkov ali fotografij vam lahko širokokotni objektiv, ki je povsem brez konkurence v svojem razredu, pomaga zajeti več pokrajine in zaprtega prostora, če nimate dovolj prostora za dodaten korak nazaj. Celo brez širokokotnega pretvorniškega objektiva lahko videokamera posname območje do 26,8 mm2 (razmerje stranic 16:9) v načinu za videoposnetke.

Napredna stabilizacija slike odpravlja tresljaje za stabilnejše snemanje videoposnetka znotraj razpona zooma od širokega kota do telefoto. V načinu snemanja HD tudi v nemirnih razmerah odpravlja posledice tresenja videokamere s 5-osnim inteligentnim aktivnim načinom, ki odpravlja tresljaje v petih različnih smereh, da lahko snemate stabilne visokokakovostne videoposnetke tudi med tekom.

Hitra odzivnost samodejnega ostrenja, s katero zajamete pomembne trenutke - Hitro inteligentno samodejno ostrenje omogoča zelo hitro in natančno samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta tako, da minimizira premikanje objektiva, predvideva razpon samodejnega ostrenja in pospeši pogon objektiva ter s tem izboljša odzivnost, da lahko ujamete še tako bežne trenutke.

Vrhunske zmogljivosti snemanja z zoomom - Z objektivom z 20-kratnim optičnim zoomom in 30-/40-kratnim zoomom za jasno sliko (za 4K/HD) lahko snemate oddaljene predmete in posnamete nepozabne trenutke.

Pristno snemanje glasov, glasbe in drugih zvokov - Z novo strukturno zasnovo lahko mikrofon iz petih smeri zbira jasnejši zvok s pribl. 40 % manj šuma in dvakrat učinkovitejšim 2-kanalnim stereo zvokom (za snemanje v načinu XAVC S) ter trikrat učinkovitejšim30 5.1-kanalnim prostorskim zvokom (za snemanje v načinu AVCHD). Tako je mogoče zagotoviti pristno reprodukcijo zvoka z jasno določenim ločevanjem.

Hitro snemanje v ločljivosti Full HD za visokokakovostne počasne posnetke - Snemajte v ločljivosti Full HD v hitrosti 120/100 sličic na sekundo (NTSC/PAL), uredite posnetke in počasni posnetki videoposnetka bodo med predvajanjem videti neverjetno tekoči in ostri. To je zelo uporabno za podrobnejše pregledovanje športnih dogodkov in vsakdanjih prizorov, pri katerih ne morete biti pozorni na vse, saj je dogajanje prehitro.

Snemanje s časovnim preskokom v 4K - Omogoča neprekinjeno fotografiranje v 4K v daljšem obdobju z izbranim fiksnim razmikom med posameznimi posnetki, urejanje celotnega zaporedja fotografij v postprodukcijskem postopku in predvajanje teh fotografij v obliki videoposnetka s časovnimi preskoki.

Supervzorčno predvajanje v Full HD - Tudi brez ločljivosti 4K uživajte v boljši sliki. Videokamera z zmogljivimi vzorčenjem posnetke 4K samodejno pretvori v izjemno podrobne posnetke Full HD.

Obrezovanje predvajanja - Izberete lahko določen del slike in ga predvajate v kakovosti Full HD z visoko ločljivostjo 4K. Z vzvodom za zoom ali ikono na zaslonu lahko spremenite velikost izbranega dela.

Napredne funkcije snemanja - Ergonomske ročne funkcije omogočajo popolno prilagajanje. Z intuitivnim večnamenskim obročem prilagajajte zoom, ostrenje, osvetlitev, zaslonko, hitrost zaklopa, premik AE ali premik izravnave belin, ko z ročnim gumbom izberete način. Elektronsko iskalo zagotavlja natančen predogled slike.

Časovna koda/uporabniški bitni podatki - Časovna koda in uporabniški bitni podatki se lahko videoposnetkom dodajo kot podatkovni elementi. Funkcija časovne kode na podatke o sliki zabeleži ure/minute/sekunde/hitrost sličic za natančno napredno urejanje videoposnetkov. Funkcija uporabniških bitnih podatkov beleži podatke, kot so datum/čas/številka prizora itd., v obliki 8-mestnih poljubnih števil in je uporabna za urejanje videoposnetkov z dvema ali več videokamerami.

Izjemna kakovost slike - S formatom XAVC S, ki je bil razvit iz formata XAVC za profesionalno uporabo, snemanje v 4K s hitrostjo 100 Mb/s33 in posnetek visoke bitne hitrosti v Full HD s hitrostjo 50 Mb/s zagotavljata neverjetno kakovostne posnetke. Podatki XAVC S so stisnjeni, da jih uporabniki lažje upravljajo.

Vrhunski nočni posnetki - Ta funkcija z infrardečo svetlobo fotografira tudi v popolni temi. Starši lahko s funkcijo NightShot snemajo prikupne obraze otrok med spanjem.

Zaznavanje obrazov in Smile Shutter - Z zaznavanjem obrazov optimirajte ostrenje, osvetlitev in barve za osebe, ki so na posnetkih najpomembnejše. Obraz posameznika lahko poudarite tako, da se ga dotaknete na LCD-zaslonu. Videokamera s funkcijo Smile Shutter samodejno snema fotografije privlačnih (vendar bežnih) nasmehov, tudi med snemanjem videoposnetkov.

Samodejno ostrenje z zaklepom - Z optimalno točko samodejnega ostrenja in prilagajanjem velikosti ciljnega okvirja glede na značilnosti predmeta vedno izboljša sledenje premikajočim se predmetom. Dotaknite se predmeta na LCD-zaslonu za natančno izostritev pri snemanju hitro premikajočih se predmetov.

Golf Shot - Svoj zamah lahko analizirate brez zahtevne opreme. Z načinom Golf Shot lahko snemate in fotografirate vse faze svojega zamaha.

Mikrofon za 5.1-kanalni prostorski zvok - Snemajte jasen zvok, ki natančno odraža vzdušje prizora, in ga s sistemom za domači kino predvajajte v prostorskem zvoku. Merilniki stopnje na LCD-plošči omogočajo spremljanje stopenj vseh kanalov.

Odpravljanje mojega glasu - Zmanjšajte intenzivnost glasu uporanika izza videokamere, ki snema dogajanje, ko med snemanjem govori ali spodbuja osebe, ki jih snema.

Motion Shot Video - Priročna funkcija omogoča predvajanje dramatičnega zaporedja prekritih slik za spremljanje vsake sekunde dogajanja, zato je uporabna za analiziranje športnih potez na zaslonu. Med predvajanjem lahko prilagajate interval med slikami ali začasno prekinete predvajanje, da posnamete fotografije in jih delite s prijatelji.

Highlight Movie Maker - Highlight Movie Maker je vsestranska funkcija za enostavno urejanje videoposnetkov, ki nudi številne hitre funkcije. Med snemanjem poudarjajte pomembne trenutke in dovolite, da videokamera prehode samodejno sinhronizira z izbrano glasbeno spremljavo.

Dvojno snemanje videoposnetkov - Hkrati snemajte dva – enega v formatu najvišje kakovosti XAVC S ali AVCHD in enega v formatu mp4. Tako imate pripravljeno manjšo datoteko za izmenjavo, ki je profesionalne kakovosti za nadaljnje urejanje.

Pretakanje v živo38 prek storitve USTREAM® - Od nastopov do športnih dogodkov – nekateri prizori so najboljši v živo. Prizore predvajajte v živo s sliko in zvokom visoke kakovosti.

Upravljanje več videokamer - Več posnetkov omogoča več možnosti za urejanje. Enostavno snemajte z različnih kotov, ko so kamere nameščene neposredno na videokamero Handycam® ali sprožene brezžično. Upravljanje več videokamer omogoča enostavno sinhronizacijo nastavitev snemanja na združljivih napravah, povezanih prek brezžične povezave.

Daljinski upravljalnik na dotik in izmenjava z enim dotikom - Z daljinskim upravljalnikom na dotik lahko pametni telefon ali tablični računalnik uporabljajte kot iskalo in daljinski upravljalnik za digitalni fotoaparat, izmenjava z enim dotikom pa vam omogoča prenašanje fotografij in videoposnetkov iz fotoaparata. Če na pametni telefon Android ali tablični računalnik s podporo za NFC namestite aplikacijo PlayMemories Mobile, se lahko izognete zapleteni nastavitvi in enostavno vzpostavite brezžično povezavo tako, da se z napravo dotaknete fotoaparata. Fotoaparat lahko zdaj upravljanje s pametnim telefonom in fotografirate prej nedosegljiva mesta ali tudi sami stopite v skupinski posnetek, fotografije pa lahko hitro prenašate v pametni telefon za izmenjavo v SNS. Nimate povezave NFC? Nič lažjega. Naprave lahko združite tudi ročno.

LCD-zaslon Xtra Fine s tehnologijo WhiteMagic™ - Natančni zaslon Xtra Fine LCD s tehnologijo WhiteMagic s slikovnimi pikami RGB in belimi slikovnimi pikami izboljša svetlost ter predvaja tudi najmanjše podrobnosti in odtenke v vseh pogojih snemanja, tudi na prostem in pri močni sončni svetlobi.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X - Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie

Več na strani proizvajalca