Napreden digitalni fotoaparat SONY DSC-RX100M5A kompakten s senzorjem tipa 1.0

Koda:DSCRX100M5A.CE3

Zaloga : DA

929,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* za čudovite podobe - 24–70-milimetrski objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* F1,8–2,8 s širokim premerom dovoljuje širokokotno fotografiranje vse do 24 mm. Svetlost najširše zaslonke F2,8 pri največji povečavi objektiva omogoča fotografiranje brez tresenja fotoaparata in zameglitve posnetka zaradi gibanja predmeta ter fotografiranje portretov s čudovito zameglitvijo ozadja. Premaz ZEISS® T* zmanjšuje odseve in bleščanje.

CMOS-senzor Exmor RS™ za hitrost - Novi skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM in z 20,1 milijona učinkovitih slikovnih pik zagotavlja snemanje izjemno počasnih posnetkov18 z 960 sličicami na sekundo in izjemno hitrost do 1/32000 sekunde zaklopa proti popačenju, kar človeško oko ne more zaznati. Še več, zaradi 315-točkovnega samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja sta samodejno ostrenje in sledenje izjemno natančna.

BIONZ X™ za vrhunske podrobnosti in teksture - Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X omogoča pretvorbo svetlobe, zajete s slikovnim senzorjem v digitalne slike, zato je za fotoaparat RX100 V tako nepogrešljiv del kot sta njegov objektiv in senzor. Zaradi hitrega mehanizma BIONZ X lahko s tem fotoaparatom snemate fotografije in videoposnetke s podrobnostmi, ki so videti pristnejše in naravnejše, ob bogatejšem stopnjevanju odtenkov in manjšem šumu.

Gosta, široko razširjena pokritost 315-točkovnega samodejnega ostrenja - Najvišje število točk (315) samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja na svetu20 pokrije približno 65 % celotnega območja slike novo razvitega slikovnega senzorja. S tem je pokritost samodejnega ostrenja široko razširjena in dovolj gosta, da omogoča hitro snemanje majhnih predmetov in hitro premikajočih se predmetov, ki jih je sicer težko izostriti, po celotnem območju slike.

Samodejno ostrenje v le 0,05 sekunde - Sistem hitrega hibridnega samodejnega ostrenja združuje najvišjo hitrost samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem in osupljivo natančnost samodejnega ostrenja z zaznavanjem kontrastov, ki je bil prvič predstavljen v fotoaparatu serije RX100, zagotavlja ostrenje v pičlih 0,05 sekunde21, tako da lahko sledite predmetu in ga posname natančno v tistem kritičnem trenutku, na katerega ste čakali.

Neprekinjeno fotografiranje z gladkim sledenjem s hitrostjo do 24 sličic na sekundo - Fotoaparat RX100 V omogoča hitro neprekinjeno fotografiranje pri ločljivosti, ki je višja od 20 milijonov slikovnih pik in s hitrostjo do 24 sličic na sekundo22 s sledenjem AF/AE. Poleg tega fotoaparat zmanjšuje pojavitev temnih delov v elektronskem iskalu in na LCD-zaslonu, zaradi česar je spremljanje premikajočih se predmetov in snemanje bežnih trenutkov bolj gladko in lažje.

Tiho snemanje za občutljive okoliščine - Zvok zaklopa lahko utišate s temi nastavitvami fotoaparata: »Shutter type: Electronic« in »Audio signals: Off«. Na ta način lahko snemate tihe prizore in predmete, ki so občutljivi na zvok v tišini, celo med neprekinjenim fotografiranjem.

Način AF-A samodejno preklopi način ostrenja - V načinu AF-A fotoaparat samodejno preklopi med načinom AF-S (enkratno samodejno ostrenje: zaklene ostrenje, če sprožilo pritisnete do polovice) in načinom AF-C (neprekinjeno samodejno ostrenje: ohrani ostrenje predmetov, če sprožilo pritisnete do polovice) v skladu s spremembami, kot je nenaden premik predmeta in svetlost, kot je zaznano skozi celotno hitrost snemanja.

Zaklop proti popačenju slike z 1/32000 sekunde - Zaklop proti popačenju slike do 1/32000 sekunde minimizira popačenje slike, ki jo povzroči zavesni zaklop. Neverjetno visoka hitrost zaklopa omogoča, da posnamete fotografije z zameglitvijo ozadja s široko zaslonko tudi pri zelo močni osvetlitvi na zgornjem robu zaznavanja ostrenja EV19.

Imenitni videoposnetki 4K - Pri snemanju videoposnetkov ločljivosti 4K24 25 (ločljivost QFHD: 3840 x 2160) z branjem vseh slikovnih pik brez združevanja fotoaparat zbere približno 1,7-krat toliko informacij, kot jih je potrebnih za snemanje običajnih videoposnetkov 4K. Zaradi učinka nadvzorčenja so slike osupljive ločljivosti in manj je valov ter barvnih artefaktov.

Serija RX100 prinaša hitro hibridno samodejno ostrenje za videposnetke - Z uporabo hitrega hibridnega samodejnega ostrenja za snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti 4K bodo slike vedno ostre in jasne. To omogoča senzor za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja, s katerim sta tako zmogljivost ostrenja kot zmogljivost sledenja predmetom natančna.

Način za fotografije iz videoposnetkov ustvari jasne fotografije - Funkcija načina za fotografije vam omogoča, da v videoposnetku ločljivosti 4K izberete trenutek in ga shranite v obliki datoteke z zelo podrobno fotografijo z več kot 8 milijoni slikovnih pik. Podobno lahko iz videoposnetka ločljivosti Full HD ustvarite datoteko s fotografijo z 2 milijonoma slikovnih pik.

Do dvakrat daljši izjemno počasni posnetki z 960 sličicami na sekundo - Z načinom HFR lahko enostavno snemate zelo počasne posnetke. Izberite hitrost fotografiranja z 960/1000, 480/500 ali 240/250 sličicami na sekundo (NTSC/PAL) glede na hitrost premikajočega se predmeta. Sika je pri 240/250 sličicah na sekundo posneta skoraj v Full HD, pri 480/500 sličicah na sekundo in v načinu Quality Priority pa v visoki ločljivosti. Način končnega sprožilnika omogoča, da posnamete 4 ali 6 sekund posnetka, preden pritisnete gumb MOVIE. Tako ujamete ključen trenutek.

Svetlo iskalo XGA OLED Tru-Finder™ pokaže to, kar iščete - Visoka ločljivost uvlečnega elektronskega iskala Tru-Finder z 2.359.000 slikovnimi pikami, jasna samoosvetlitev in visok kontrast omogočajo izjemno dober predlogled posnetkov in ustrezno prilagajanje nastavitev. Optika okularja za elektronsko iskalo vključuje premaz ZEISS® T*, ki zmanjša neželene odseve in zagotavlja vidnost od enega kota do drugega.

Uporabite obroč na objektivu za zahtevnejše nastavitve - S priročnim obročkom na objektivu lahko profesionalno upravljate ročne funkcije ter izbirate hitrost zaklopa, zaslonko in druge možnosti za boljši ustvarjalni nadzor – tudi zato je ta fotoaparat primeren za resne fotografe.

180-stopinjski nagibni LCD-zaslon za prilagodljivo kompozicijo - Nagibni 3,0-palčni zaslon visoke ločljivosti je idealen za sebke in kadriranje posnetkov nad glavo ali pod ostrimi koti, ki jih sicer ne bi bilo mogoče posneti. S pridom ga lahko uporabite pri fotografiranju z visokih/nizkih položajev in ustvarite zanimive kompozicije.

Prilagodljivi gumb za priročno in ustvarjalno uporabo - Prilagodljivi gumb (C) lahko prilagodite 40 možnim funkcijam in fotoaparata in jih povsem prilagodite svojemu slogu fotografiranja. Gumb lahko prilagodite pogosto uporabljeni funkciji ali priljubljeni nastavitvi in jo imate tako vedno pri roki. S fotoaparatom boste upravljali hitreje in bolj intuitivno.

Fotografirajte kjerkoli s širokim razponom občutljivosti ISO - Občutljivost se za jasnejše slike pri izjemno šibki svetlobi poveča do ISO 12800. Samodejni način ISO lahko sam določi najprimernejšo nastavitev ali pa razpon občutljivosti ročno razširite do ISO 80. V samodejnem načinu ISO fotoaparat omogoča, da nastavite nižjo mejo hitrosti zaklopa.

Fotografiranje Dual Rec28 med snemanjem videoposnetka - Med snemanjem videoposnetka snemajte fotografije s 17 milijoni slikovnih pik. Fotoaparat vam omogoča, da tudi med snemanjem videoposnetka snemate čudovite fotografije visoke kakovosti. Funkcija Auto Dual Rec omogoča samodejno fotografiranje med snemanjem videoposnetka. Izberite pogostost vklopa funkcije: visoka/običajna/nizka.

Nadzor svetlosti - Ta funkcija poveča svetlost slike in jo lahko za enostaven dostop za fotografiranje zvezdnatega neba ali drugega temnega prizora nastavite na prilagodljiv gumb.

Pomoč za ročno ostrenje in izostritev modrine za natančno ostrenje - S temi možnostmi lahko ostrenje nastavite po želji. Če ostrino nastavljate ročno, pomoč za ročno ostrenje poveča sliko ter tako omogoči natančno prilagajanje. Funkcija za poudarjanje robov pa poudari tista območja, ki so najostrejša z izbrano barvo. Tako vam pomaga, da določite, ali je potrebno nadaljnje prilagajanje ostrine.

Zaklep samodejnega ostrenja za boljše fotografiranje - Do polovice pritisnite sprožilo, da vklopite zaklep samodejnega ostrenja. Samodejno prilagodi velikost sličice samodejnega ostrenja, da se ta ujema z velikostjo predmeta, izboljša sledenje in povsem izkoristi vsako priložnost za fotografiranje.

Samodejno ostrenje oči v načinu AF-C - Samodejno ostrenje oči je pri tem fotoaparatu na voljo v načinu AF-C. To pomeni, da samodejno izostri in celo ohranja ostrenje na očesu predmeta, ko se obraz premika, zato lahko lažje kadrirate posnetek.

Snemajte videoposnetke v profesionalnem formatu XAVC S 31 ali AVCHD - Posebej resni snemalci bodo veseli formata XAVC S, saj omogoča videoposnetke visoke kakovosti z najmanj šuma celo pri prizorih gibanja. Za enostavno urejanje in izmenjavo lahko uporabite format AVCHD. Fotoaparat uporablja kodek 4K, ki podpira snemanje videoposnetkov v 4K, 25 s hitrostjo do 100 Mb/s. Poleg tega omogoča snemanje v Full HD.

Raznolike funkcije snemanja videoposnetkov podpirajo profesionalne funkcije - Več funkcij za snemanje videoposnetkov vsebuje profil slike (ta določa značaj videoposnetkov s spreminjanjem osnovnih parametrov, kot so kromogeni učinki in nastavitev odtenkov), nastavitev gama S-LOg2 (razširi dinamični razpon snemanja, da zmanjša pojavnost izstopajočih svetlih točk in temnih delov), nastavitev TC/UB, vzporedno snemanje videoposnetka itd.

Nastavitev imena datoteke - Fotoaparat vam omogoča, da zamenjate prve tri znake katerega koli imena datoteke »DSC« (privzeto) s tremi znaki po lastni izbiri. To poenostavi upravljanje datotek in je še posebej dragoceno, če uporabljate več fotoaparatov za različne naloge.

Daljinski upravljalnik na dotik/izmenjava z enim dotikom - Upravljanje na en dotik vam omogoča, da pametni telefon ali tablični računlanik uporabite kot iskalo ali daljinski upravljalnik. Fotografije/videoposnetke pošljete v napravo z izmenjavo z enim dotikom. V napravo s sistemom Android, ki podpira NFC, prek povezave Wi-Fi namestite aplikacijo PlayMemories Mobile™ in se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju povežete. Podpora kode QR omogoča povezovanje s pametnimi telefoni, ki ne podpirajo NFC.

Aplikacije PlayMemories Camera™ - Prek Sonyjeve aplikacije za prenos lahko v fotoaparat prenesete nove funkcije in možnosti. Na voljo so še aplikacije za dodajanje učinkov fotografijam in videoposnetkom za povečanje in izražanje ustvarjalnosti ter druge aplikacije, ki med drugim omogočajo, da pametni telefon uporabljate kot daljinski upravljalnik za fotoaparat.

Capture One (za Sony) - Capture One Express (za Sony) je brezplačna nagrajena programska oprema za urejanje slik, ki omogoča vrhunsko obdelavo formata RAW za ustvarjanje kakovostnih slik in preprosto upravljanje slikovnih datotek ter ponuja zmogljiva orodja za urejanje. Capture One Pro (za Sony) lahko tudi kupite, da si zagotovite še več orodij za urejanje in možnost fotografiranja ob povezavi z računalnikom.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X - Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Nova Sonyjeva zbirka programske opreme Imaging Edge - Z zbirko aplikacij Imaging Edge lahko izboljšate kakovost slike, izboljšate proizvodno kakovost in natančno prilagodite slike RAW. Uporabite njen »daljinski upravljalnik« za upravljanje fotografiranja na daljavo, možnost »urejanja« za pretvorbo podatkov RAW v visokokakovostne fotografije ter »pregledovalnik« za ogled, ocenjevanje in izbiranje fotografij na seznamu posnetkov.

Več na strani proizvajalca