Digitalni fotoaparat SONY ILCE7M3B Alfa 7 II serije E s senzorjem polnega formata s 5-osnim stabilizatorjem slike -+ SEL24105G

Koda:ILCE7M3GBDI.EU

Zaloga : DA

3.299,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Senzor polnega formata z ločljivostjo 24,2 MP12 z osvetlitvijo iz ozadja - 35-milimetrski slikovni senzor Exmor R™ CMOS polnega formata ponuja ločljivost 24,2 milijona slikovnih pik, osvetlitev iz ozadja in zasnovo krožnega objektiva brez vrzeli za izjemno občutljivost ter dinamični razpon. Bakrene žice in komunikacijski procesor LSI zagotavljajo dvakrat hitrejšo13 hitrost branja podatkov.

V celoti izboljšan sistem obdelave slik - Kombinacija nove generacije sistema za obdelavo slik in novega iskala zagotavlja do 1,5-stopenjsko izboljšavo13 kakovosti slike. Širok razpon občutljivosti ISO do ISO 51200 je standarden, pri nastavitvah nizke občutljivosti pa se realizira do 15-stopenjski dinamični razpon. Nadgrajena reprodukcija podrobnosti in odpravljanje šumov na določenem območju skupaj zagotavljata zmanjševanje šumov in vzdržujeta visoko splošno ločljivost. Dramatično smo izboljšali tudi reprodukcijo barv, še posebej za slike kože in narave. Izdelek ?7 III podpira tudi 14-bitni zapis RAW, celo med tihim fotografiranjem/neprekinjenim fotografiranjem.

Širša, hitrejša, stabilnejša zmogljivost samodejnega ostrenja (AF) - Z razvijanjem sistema obdelave slik in z algoritmi samodejnega ostrenja iz fotoaparata ?9, ki smo jih optimizirali za ?7 III, smo izboljšali hitrost samodejnega ostrenja, natančnost in zmogljivost sledenja. 693 točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem in 425 točk samodejnega ostrenja z zaznavanjem kontrasta zagotavlja široko pokritje z visoko gostoto. Hitrost samodejnega ostrenja je do dvakrat boljša, z natančnejšo zmogljivostjo sledenja samodejnega ostrenja pa lahko posnamete in vzdržujete ostrino hitro premikajočih se predmetov z nepredvidljivimi premiki. Izdelek ?7 III zagotavlja tudi zanesljivo samodejno ostrenje do svetlosti EV-3.

Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem podpira objektive serije A - Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem deluje, tudi če je objektiv serije A 19 nameščen na ?7 III prek adapterja LA-EA3. Sistem samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja s 693 točkami zagotavlja široko pokritje območja, hitro odzivnost in visoko zmogljivost sledenja.

Oči so lahko vedno izostrene - Samodejno ostrenje oči po novem podpira način AF-C (neprekinjeno samodejno ostrenje) z večjo natančnostjo, ki izboljša fotografiranje portretov, večja hitrost samodejnega ostrenja pa omogoča lažje fotografiranje portreta premikajočega se subjekta, tudi če subjekt gleda navzdol in stran od fotoaparata ali če nanj pada svetloba iz ozadja in je obraz delno zatemnjen. ?7 III podpira samodejno ostrenje oči za objektive serije A, nameščene prek adapterja.

Gumb AF-ON in večnamenski izbirni gumb - Z novim gumbom AF-ON vklopite samodejno ostrenje brez zaporedja polovičnih pritiskov sprožila za ostrenje, zato se lahko bolj posvetite temu, kdaj točno sprostiti zaklop, da lahko takoj ujamete trenutek. Z večnamenskim izbirnim gumbom lahko hitro in učinkovito prehajate med točkami ostrenja. Točke ostrenja lahko izberete in prenašate intuitivno, tako da pri fotografiranju premikajočih se objektov ne zamudite nobene izjemne priložnosti

Obsežna zmogljivost samodejnega ostrenja - Občutljivost sledenja s samodejnim ostrenjem lahko med fotografiranjem v petih korakih prilagodite za predmete, ki se premikajo zunaj območja ostrenja. Območja in točke samodejnega ostrenja ostanejo nespremenjene ali pa se spremenijo, ko preklopite med vodoravno in navpično usmerjenostjo, odvisno od razmer fotografiranja. Z registracijo območja samodejnega ostrenja lahko shranite pogosto uporabljene nastavitve točk ostrenja in jim dodelite gumbe po meri, s katerimi jih lahko po potrebi prikličete z enim dotikom.

Do 10 sličic/sekundo s sledenjem AF/AE - Zaradi nove enote napajanja zaklopa in izboljšanega sistema za obdelavo slik lahko z izdelkom ?7 III neprekinjeno fotografirate pri hitrosti do 10 sličic na sekundo s sledenjem AF/AE (do 8 sličic na sekundo21 ob minimalni zapoznitvi prikaza v načinu neprekinjenega fotografiranja s prikazom v živo), zato zlahka in brez težav posnamete tudi izjemno aktivne objekte. Z enim neprekinjenim zaporednim fotografiranjem lahko posnamete do približno 177 slik JPEG (standardno) s polno ločljivostjo, 89 stisnjenih slik RAW ali 40 nestisnjenih slik RAW. Z elektronskim zaklopom lahko tiho in brez tresenja fotografirate življenje v divjini in druge občutljive trenutke, ko lahko že najmanjši šum prepreči idealen posnetek.

Izboljšano delovanje neprekinjenega fotografiranja - Fotografije, posnete v načinu neprekinjenega fotografiranja, so lahko prikazane kot skupina, in te skupine lahko z enim hitrim dejanjem izbrišete ali zaščitite. Poleg tega je z višjo zmogljivostjo zaporednega fotografiranja in združljivostjo z mediji UHS-II v fotoaparatu zelo poenostavljeno zapisovanje podatkov na pomnilniške kartice. Z gumbom Fn in gumbom menija lahko spremenite nastavitve takoj po neprekinjenem fotografiranju, medtem ko poteka zapisovanje podatkov.

Fotografiranje, ki preprečuje migetanje - Migotanje fluorescentne in druge umetne svetlobe je zaznano samodejno, časovna nastavitev zaklopa pa je nastavljena tako, da minimira učinek migotanja na fotografijah. Na ta način so odpravljene nepravilnosti osvetlitve in barv na vrhu in na dnu slik, posnetih pri visokih hitrostih zaklopa, kakor tudi nedoslednost osvetlitve in barv na zaporednih posnetkih, zato lahko v zaprtih prostorih fotografirate bolj brez skrbi.

Čisti, naravni in pristni videoposnetki 4K - Filmi 4K z visoko ločljivostjo in polnim formatom25 ter prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja, ki stisnejo približno 2,4-kratno26 količino podatkov, potrebnih za filme 4K (QFHD: 3840 x 2160), vključujejo minimalne učinke nazobčanosti in vzorce moiré. Napredna obdelava slik omogoča snemanje videoposnetkov 4K polnega formata z izjemno kakovostjo slike v razponu standarda ISO od srednjega do visokega, tako da lahko kar najbolj izkoristite edinstven potencial formata videoposnetkov 4K v vsakem posnetku. Po potrebi lahko namesto načina polnega formata izberete tudi način super 35 mm.

Podpira širok razpon potreb v produkciji videoposnetkov s tehniko HDR - Ob podpori širokega razpona potreb v produkciji videoposnetkov s tehniko HDR, izdelek ?7 III s krivuljama gama S-Log3 in S-Log2 zagotavlja ogromno prilagodljivosti pri želenem natančnem nastavljanju slik skozi postopek barvnega ocenjevanja v postprodukciji [1], z novim profilom slike HLG (Hybrid Log-Gamma)27 pa omogoča takojšnjo obdelavo in zajem fotografij s tehniko HDR. Toda barvno ocenjevanje ni nujno, saj lahko takoj uživajte v predvajanju visokokakovostnih, pristnih slik [2] brez blokiranih senc ali svetlih delov na TV-zaslonu, ki podpira HDR (HLG).

Vsestranske funkcije za snemanje videoposnetkov - ?7 III ponuja širok razpon funkcij za delo profesionalnih snemalcev, med katerimi so tudi jasna kakovost prek izhoda HDMI, časovna koda/uporabniški bitni podatki (TC/UB), upravljanje snemanja, prikaz/nastavitev oznak, funkcija Zebra, počasni in hitri posnetki, istočasno snemanje videoposnetkov proxy, ekstrakcija fotografije iz videoposnetka in funkcija za izboljšan prikaz game.

Izboljšano hitro hibridno samodejno ostrenje za snemanje videoposnetkov - Učinkovita kombinacija samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja in samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta obdrži ostrenje celo na hitro premikajočih se objektih in jim brez težav sledi med snemanjem videoposnetka. Pokritost samodejnega ostrenja za videoposnetke je razširjeno čez območje, ki je skoraj tako široko kot območje pokritosti samodejnega ostrenja za fotografije, zato lahko stabilno in neprekinjeno sledite premikajočemu se objektu, ko ga enkrat izostrite s sistemom samodejnega ostrenja visoke gostote. Na voljo so tri nastavitve hitrosti samodejnega ostrenja, zato lahko med snemanjem filmskih prizorov uporabljate tudi učinke počasnega ostrenja.

Funkcija »My Menu« in vmesnik z novim menijem - Z možnostjo My Menu lahko za hiter priklic registrirate do 30 elementov po pogostosti uporabe, neuporabljene elemente pa lahko po potrebi izbrišete. Ustvarite lahko meni po meri za posamezne potrebe snemanja. V izdelku ?7 III so primarni meniji preurejeni in zdaj omogočajo lažje iskanje, imena skupin in številke strani pa so na vrhu zaslonov.

Funkcija ocenjevanja, priročna za razvrščanje na lokaciji - Fotografijam lahko dodelite ocene od 1 do 5 zvezdic in jih obdržite, ko fotografije uvozite v aplikacijo PlayMemories Home ali v novo Sonyjevo zbirko programske opreme Imaging Edge, ki je nameščena v računalniku. Tako to funkcijo kot tudi funkcijo zaščite za preprečevanje nenamernega izbrisa fotografij lahko dodelite gumbu po meri (C3 je privzeti gumb za zaščito). Ocene in zaščito lahko uveljavite na zaslonu za predvajanje pregleda, skupine, ustvarjene z neprekinjenim fotografiranjem, pa lahko pregledate, zaščitite in izbrišete, ko ste na lokaciji ali med potovanjem.

Nastavitve po meri, ki jih lahko spremenite takoj - Za hiter dostop z gumbom lahko registrirate nastavitve fotoaparata (največ dva v fotoaparatu in največ štiri na pomnilniški kartici). 11 gumbom po meri lahko dodelite do 81 funkcij, za fotografije, videoposnetke in predvajanje pa lahko dodelite celo nabor funkcij po meri. Priklic nastavitve po meri med zadržanjem je priročen za začasni priklic nastavitev fotografiranja, dodeljenih gumbom po meri, medtem ko pritisnete in zadržite takšen gumb.

Iskalo XGA OLED Tru-Finder™ z visoko ločljivostjo in kontrastom - To iskalo XGA OLED Tru-Finder z ločljivostjo približno 2.359.000 pik prikaže pristne slike z jasno vidljivostjo od enega do drugega kota in pri tem zagotavlja visoko ločljivost in kontrast ter odlično stopnjevanje in reprodukcijo barv, kar so prednosti OLED-iskal. Povečava je 0,78x (približno 38,5° diagonalnega vidnega polja). Premaz ZEISS T* znatno zmanjša moteči odsev objektiva na okularju. Ob vklopu fotoaparata je zagon približno 40 % hitrejši kot v fotoaparatu ?7 II. Poleg tega lahko način prikaza nastavite na »Visoko« ter tako zagotovite natančnejše in naravnejše podrobnosti, saj izkoristite branje podatkov iz senzorja s 24,2 milijona učinkovitih slikovnih pik.

LCD-zaslon na dotik za preprosto in hitro upravljanje ostrenja - LCD-zaslon tipa 3.0 z 922.000 slikovnimi pikami ponuja upravljanje na dotik in svetle, jasne in natančne poglede tudi na prostem. S funkcijo ostrenja na dotik lahko v trenutku zaostrite na točko, ki se jo dotaknete na zaslonu, s sledilno ploščico pa s prstom povlečete okvir ostrenja na LCD-zaslonu, medtem ko gledate posnetek skozi iskalo. LCD-zaslon lahko nagnete celo do 107° navzgor in do 41° navzdol, kar vam omogoča prilagodljivo in udobno držanje fotoaparata in nadzor posnetkov.

Pet-osni stabilizator slike v ohišju s prednostjo 5,0-stopenjske hitrosti zaklopa - Ta obsežni sistem odpravi pet vrst tresenja fotoaparata, zaradi katerih so slike lahko zamegljene: tresenje zaradi nagiba/vrtenja pri fotografiranju z dolgimi goriščnimi razdaljami, tresenje zaradi premikanja po osi X in Y pri fotografiranju od blizu (vključno z makro fotografiranjem) in tresenje zaradi rotacije pri snemanju fotografij ponoči in videoposnetkov. Učinkovito doseže za 5,0 stopenj višjo hitrost zaklopa, zato lahko s fotoaparatom ?7 III izkoristite vse prednosti kakovostnega snemanja in zmogljivosti pogleda v živo. Še več, z njim lahko prek adapterja z nastavkom uporabljate tako objektive serije A, kakor tudi objektive serije E.

Informacije o lokaciji prek tehnologije Bluetooth - Fotoaparat lahko povežete z aplikacijo Imaging Edge Mobile app, ki je nameščena v združljivem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku, da pridobite podatke o lokaciji, jih zabeležite na fotografijah, popravite datum in uro ter nastavitve lokacije v fotoaparatu.

Brezhibno povezovanje z računalnikom prek vrat USB 3.1 generacije 1 - Vrata USB Type-C™ s podporo za hitri USB 3.1 generacije 1 omogočajo hiter oddaljeni prenos velikih podatkovnih datotek v obliki zapisa RAW v računalnik, da lahko hitro pregledate slike v računalniku in brez čakanja nadaljujete s fotografiranjem. Neprekinjeno fotografiranje je lahko še hitrejše, če za pregled slik v računalniku prenos nastavite tako, da se vanj prenesejo le datoteke v obliki zapisa JPEG, saj v tem primeru iz fotoaparata ni treba poslati velikih količin podatkov v obliki zapisa RAW.

Daljša življenjska doba baterije za snemanje daljših profesionalnih posnetkov - Za daljše obdobje brezskrbnega fotografiranja ponuja baterija NP-FZ100 približno 2,2-kratno zmogljivost baterije NP-FW50, kar omogoča fotografiranje do približno 710 fotografij33 z enim polnjenjem, v dodatno navpično držalo VG-C3EM pa lahko vstavite dve bateriji. Priključek USB Type-C™ in večnamenski priključek/priključek mikro USB omogočajo priključitev zunanje mobilne baterije, da napolnite fotoaparat za daljše obdobje fotografiranja. Za še bolj priročno uporabo je na voljo dodatna oprema, kot je daljinski upravljalnik, ki ga lahko priključite na vrata za večnamenski priključek/priključek mikro USB, medtem ko napajate prek vrat USB Type-C™. Dodatni polnilnik za baterije BC-QZ1 omogoča hitrejše polnjenje kot prek USB-ja.

Dve reži, ki podpirata UHS-II - V tem fotoaparatu sta na voljo dve reži za medije za kartico SD (združljiva z UHS-II za hiter zapis podatkov) oziroma za kartico SD/Memory Stick. Dve kartici v režah lahko uporabite za istočasno ali preklopno snemanje podatkov, Ločevanje podatkov v obliki zapisa RAW od podatkov v obliki zapisa JPEG ali fotografij od videoposnetkov in kopiranje podatkov z ene kartice na drugo. Pokrov pomnilniške kartice lahko zaklenete, da preprečite nenamerno odpiranje.

Izjemno vzdržljiv in uporaben v zahtevnih pogojih - ?7 III deluje zanesljivo v zahtevnih okoliščinah. Ohišje je ojačano z lahkim zgornjim in sprednjim pokrovom ter notranjim ogrodjem iz magnezijeve zlitine. Petim vijakom na nastavku za objektiv smo dodali še šestega in tako izboljšali vzdržljivost. Glavni gumbi in tipke so zatesnjeni. S tesnjenjem smo zaščitili celotno ohišje, da bi kar najbolj zmanjšali vdor prašnih delcev in vlage.

Daljinski upravljalnik na dotik in izmenjava z enim dotikom - Z upravljanjem na en dotik lahko pametni telefon ali tablični računalnik uporabite kot iskalo ali daljinski upravljalnik. Fotografije/videoposnetke z izmenjavo z enim dotikom pošljete v napravo za izmenjavo v SNS. V napravo s sistemom Android, ki podpira NFC, prek povezave Wi-Fi namestite aplikacijo Imaging Edge Mobile app31 in se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju povežete. Če tehnologija NFC ni na voljo, povežite napravi s podporo kode QR.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit - Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. S funkcijo "Remote" lahko upravljate in nadzirate fotografiranje v živo na računalniškem zaslonu, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X - Ta izdelek je združljiv s programskima opremama Final Cut Pro X in iMovie.

Capture One (za Sony) - Capture One Express (za Sony) je brezplačna nagrajena programska oprema za urejanje slik, ki omogoča vrhunsko obdelavo formata RAW za ustvarjanje kakovostnih slik in preprosto upravljanje slikovnih datotek ter ponuja zmogljiva orodja za urejanje. Capture One Pro (za Sony) lahko tudi kupite, da si zagotovite še več orodij za urejanje in možnost fotografiranja ob povezavi z računalnikom.

Več na strani proizvajalca