Digitalni fotoaparat SONY ILCE7CB Body

Koda:ILCE7CB.CEC

Zaloga : DA

2.199,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Najmanjši in najlažji sistem polnega formata na svetu - Predstavitev najmanjšega in najlažjega sistema digitalnega izmenljivega objektiva polnega formata z optično stabilizacijo slike v ohišju (z objektivom FE 28–60 mm F4–5,6). Ne da bi ogrozili zmogljivost fotoaparata polnega formata, smo temeljito in na novo zasnovali postavitev komponent, zgradbo ohišja in notranje mehanizme. Za ohišje, ki ima približno za 19 % manjšo prostornino in za 22 % manjšo težo od fotoaparata ?7 III, saj tehta le 509 gramov, smo optimizirali uporabnost in vzdržljivost.

Izraznost, ki jo omogoča le senzor polnega formata - 35-mm slikovni senzor polnega formata je približno 30-krat večji od senzorja v pametnem telefonu tipa 1/2.3 in celo 2,3-krat večji od senzorja APS-C. Ker zajame bistveno več svetlobe, se odprejo nove ustvarjalne možnosti, ki jih ponujajo širši dinamični razpon, manj šuma in boljše zaznavanje ločljivosti. V kombinaciji s svetlim (široka zaslonka) objektivom polnega formata sta na voljo tudi globoka zameglitev ozadja in uporaba plitke globinske ostrine.

Natančno zajemite to, kar vidite - CMOS-senzor Exmor R™ z osvetlitvijo iz ozadja in slikovni procesor BIONZ X™ lepo delujeta skupaj. Izjemno velike slikovne pike senzorja polnega formata s 24,2 milijona slikovnih pik11 zberejo več svetlobe za 15-stopenjski širok dinamični razpon in gladkejše stopnjevanje zasenčenih in osvetljenih delov. Z odlično ločljivostjo objektov in ob zmanjšanem šumu skupaj z natančno reprodukcijo barv dobite čudovito natančne kožne tene in naravne teksture.

Izjemna zameglitev ozadja, ki jo omogoča senzor polnega formata - Zameglitev ozadja je izostritev izbranega objekta, s katero objekt izstopa. Portreti ali posnetki od blizu so izboljšani, saj dobijo nov pomen in globino. Fotoaparat ?7C s senzorjem polnega formata dosega zameglitev ozadja, ki ga fotoaparat z manjšim senzorjem in z objektivom z enako nastavitvijo zaslonke morda ne bi. Skupaj z enim od več kot 50 Sonyjevih objektivov je ?7C odlična izbira za ustvarjalne fotografske kompozicije in ustvarjanje videoposnetkov.

Impresivne slike pri šibki svetlobi - Po zaslugi velike slikovne pike lahko ta fotoaparat ustvari lepe slike v zatemnjenih okoliščinah ali pri visoki hitrosti zaklopa, pri čemer je tudi v visoko občutljivem razponu raven šuma nizka. Standardna vrednost za občutljivost ISO je od 100 do ISO 51200 (razširljiva od vrednosti ISO 50 do ISO 20480013). Zmanjševanje šumov je zasnovano tako, da je posebej učinkovito v pogostem razponu srednje občutljivosti, zato so teksture in podrobnosti v sencah natančne.

Izrazite se z objektivi serije E - Za široko ustvarjalno izraznost je na voljo več kot 50 Sonyjevih objektivov serije E, s senzorjem polnega formata pa lahko izkoristite vse zmogljivosti Sonyjevih objektivov. S fotoaparatom v polnega formata so možnosti neskončne – od širokih kotov do izboljšanih ustvarjalnih učinkov stiskanja s teleobjektivi.

Mehanizem za vaše fotografije - Sonyjevo poznavanje tehnologij obdelave slik se odraža s slikovnim procesorjem BIONZ X. Procesor s sprednjim vezjem LSI obdela 16-bitne slike, da dobite 14-bitne podatke formata RAW, zato je stopnjevanje barv bogatejše in naravnejše celo v načinih tihega in neprekinjenega fotografiranja. Skupaj s Sonyjevim senzorjem zagotavlja odlično reprodukcijo barv, zmanjševanje šumov in zmogljivo delovanje pri šibki svetlobi.

Posnemite ostre slike brez tresenja rok - 5-osna stabilizacija slike omogoča zumiranje, snemanje bližnjih posnetkov in zajemanje jasnejših nočnih prizorov. Izravnava je enakovredna 5,0 stopenj višji hitrosti zaklopa. [1] Naklon [2] Odklon: za dolge goriščne razdalje, [3] Vodoravno [4] Navpično: za posnetke s strani/od zgoraj navzdol med snemanjem bližnjih in makro posnetkov, [5] Vrtenje: za sukanjem med dolgimi časi osvetlitve

Bodite vedno povsod osredotočeni - Funkcijo samodejnega ostrenja smo izboljšali z optimalno uporabo izboljšav, ki jih prinaša ?9, med katerimi sta edinstveni 4D FOCUS za široko območje ter dodatno izjemno hitro in zanesljivo sledenje. Senzor s 693 točkami samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem in 425 točkami samodejnega ostrenja z zaznavanjem kontrasta zagotavlja široko in zelo gosto, približno 93-%, pokritost slike.

Neprekinjeno ostrenje za aktivne objekte - Pri sledenju hitro premikajočim se objektom lahko fotoaparat izkoristi vgrajeno realnočasovno sledenje, ki temelji na umetni inteligenci. Za prepoznavanje in sledenje ta algoritem za prepoznavanje objekta uporabi podatke o barvi, vzorcu (svetlost), oddaljenosti objekta (globina) ter informacije o obrazu/očeh.

Zajemite oči, da boste zajeli posnetek - Pomen Sonyjeve tehnologije Speed x AI se pokaže s sprotnim samodejnim ostrenjem oči. Ne glede na to, ali snemate fotografije ali videoposnetke, so oči subjekta ves čas izostrene, tudi ko je obraz delno skrit, če je pogled usmerjen navzdol ali celo, če je obraz delno zatemnjen, zato so portreti brez dvoma impresivni. Podpira vse načine samodejnega ostrenja, in če je možnost [Face/Eye Priority in AF] (Prioriteta obraza/oči pri samodejnem ostrenju) vklopljena, se aktivira na tri načine: z gumbom po meri, s polpritiskom na sprožilo ali na gumb AF-ON.

Zajemajte z ostrenjem tudi za oči živali - ?7C se ponaša z najsodobnejšimi algoritmi in pri snemanju fotografij podpira sprotno samodejno ostrenje oči za živali. Če boste namesto nosa ali brkov izostrili oči, boste pri zajemanju živali veliko uspešnejši, tako pri snemanju hišnih ljubljenčkov kot tudi pri nepredvidljivih divjih živalih. Sledenje se ne prekine, niti če je subjekt delno zastrt ali če spremenite usmerjenost fotoaparata.

Z gumbom AF-ON lahko kadar koli aktivirate sprotno sledenje - V načinu ostrenja AF-S, AF-A, AF-C ali DMF je odslej mogoče aktivirati sprotno sledenje z gumbom AF-ON. To je priročno pri hitrem zajemanju premikajočih se objektov, tudi če je način ostrenja nastavljen na AF-S. Možnost sprožitve sprotnega sledenja s preprostim pritiskom kadar koli v načinih samodejnega ostrenja razširi možnosti fotografiranja.

Intuitivna upravljanje z dotikom in zaslon - Če uporabljate funkcijo sprotnega sledenja itn., lahko z dotikom LCD-monitorja sprožite samodejno ostrenje tako za fotografije kot tudi za videoposnetke. Dotik LCD-monitorja ob izbranih nastavitvah, kot je ta, omogoča intuitivno samodejno ostrenje. Če samodejnega ostrenja ne uporabljate, lahko izostritev hitro vizualno preverite na LCD-monitorju. V načinu DMF ali načinu ročnega ostrenja (MF) imate na voljo funkcijo označevanja izostrenih delov, ki barvno poudari območje najostrejše izostritve, da lahko prilagodite točko ostrenja. Izbirate lahko med petimi barvami označevanja izostrenih delov, da dobite kar najboljšo vidljivost ali kontrast. To je posebej učinkovito, ko je potrebno natančno ostrenje, na primer pri snemanju z makro objektivom.

Ne zamudite najboljšega posnetka premikajočega se objekta - Fotoaparat ?7C omogoča neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 10 sličic/sekundo21 s sledenjem AF/AE in s hitrostjo do 8 sličic/sekundo v načinu prikaza v živo, da se ohrani izostritev premikajočega se objekta ter natančno zajame trenutek. V kombinaciji s tihim snemanjem s hitrostjo do 10 sličic/sekundo je omogočeno fotografiranje v okoljih, ki so občutljiva na zvok, ali zajemati razigrane dojenčke in hišne ljubljenčke, ne da bi jih motil zvok zaklopa.

Samodejno ostrenje, ki deluje, ko se temni - Napredni algoritmi dopolnjujejo visoko natančno samodejno ostrenje in meritve razdalje tudi pri svetlobi z zelo nizkimi vrednostmi EV-4 in v načinu AF-S, tako da so natančno samodejno izostreni tudi temni prizori.

Dvignite raven videoposnetkov 4K - Uživajte pri snemanju videoposnetkov z nadzorom globinske ostrine, čudovito zameglitvijo ozadja in čistimi prizori pri šibki svetlobi, ki so mogoči le s senzorjem polnega formata. Fotoaparat ?7C snema v 4K (QFHD: 840 × 2160) s prikazom vseh slikovnih pik in ob uporabi nadvzorčenja v 6K, zato so podrobnosti izjemne ob minimalnih vzorcih moiré in artefaktih.

Profili za ustvarjanje videoposnetkov za ustvarjalno izražanje - S profili gama S-Log3 lahko zajamete prizor s polnim dinamičnim razponom, do 14 stopenj, zato lahko v postprodukciji dobite fine podrobnosti in stopnjevanje tako v zasenčenih kot tudi v osvetljenih delih. Po drugi strani način HLG (Hybrid Log-Gamma) omogoča neposredno predvajanje videoposnetkov HDR in delo z njimi. Poleg tega ima ?7C različne nastavitve slikovnega profila za razširitev možnosti pri ustvarjanju videoposnetkov.

Visoka hitrost v fotoaparatu, učinki počasnega posnetka - S hitrostjo sličic od 1 do 120/100 sličic/sekundo je snemanje videoposnetkov v fotoaparatu enostavno in lahko ustvarite do 60-krat pohitrene in 5-krat upočasnjene posnetke v ločljivosti Full HD. Običajno gibanje lahko enostavno zabeležite kot nenavadne umetniško navdihnjene trenutke, da bodo videoposnetki bolj dramatični in razburljivi.

Zasnovan za ustvarjanje videoposnetkov - Gumb MOVIE smo prestavili na vrhnjo ploščo, da bi izboljšali dostop pri snemanju z različnih kotov, vključno s tehniko snemanja v ravnini bokov in za sebke ali vlogarske posnetke. ?7C v metapodatkih tudi zakodira pokončno usmerjenost, tako da se zadnje čase priljubljeno predvajanje pokončno usmerjenih videoposnetkov po prenosu v družabno omrežje prek pametnega telefona predvaja pravilno in naknadno urejanje v računalniku ni potrebno.

Snemanje čistega digitalnega zvoka - ?7C podpira digitalni zvočni vmesnik, ki je dodan večvmesniškemu nastavku fotoaparata. Digitalni mikrofon, kot je mikrofon z držalom ECM-B1M ali adapter XLR-K3M XLR, zagotavlja čist digitalni zvok za snemanje vseh vrst videoposnetkov in izboljša ujemanje zvoka s sliko. Tako kot za druge večvmesniške nastavke, ne potrebujete nobenih kablov ali baterij, tako da vas pri ustvarjanju filmov nič ne omejuje.

Razširljiva videoustvarjalnost - S priključkoma za zunanji mikrofon in slušalke lahko prilagodite postopek snemanja videoposnetkov. Priključek za slušalke podpira visokokakovostne slušalke za natančen nadzor zvoka, časovni okvir zvočnega izhoda pa lahko nastavite na Live, da zagotovite optimalen nadzor, ali na Lip Sync, da omogočite skupno sinhronizacijo video- in zvočnih izhodov. Na priključek za mikrofon lahko priključite najrazličnejše zunanje mikrofone, da glede na okoliščine zagotovite odličen zvok.

Enostavno vloganje z držalom za snemanje brez kablov - Kompakten in lahek ?7C je idealen za visokokakovostno fotografiranje na potovanjih ali pri vloganju. Za enostavno enoročno snemanje so na držalu GP-VPT2BT, prek brezžične povezave Bluetooth®, hitro na voljo ključne funkcije fotoaparata, vključno z gumbi za zoom, snemanje in zaklop, držalo pa lahko celo spremenite v mini stojalo. Skupaj z mikrofonom ECM-B1M ga lahko uporabite kot kompakten brezkabelski sistem za vloganje.

Nadzor zunanje bliskavice v fotoaparatu - Večino nastavitev, vključno z uravnavanjem svetlobe priklopljene združljive bliskavice ali brezžičnega radijskega upravljalnika (oba sta na prodaj ločeno), lahko nadzirate v meniju fotoaparata, pri čemer so spremembe prikazane na zaslonu bliskavice. Z združljivimi enotami bliskavic nova funkcija samodejne nastavitve beline, ki je povezana s sistemom fotoaparata za zaznavanje obrazov, dosega naravne barve kožnih odtenkov na obrazih tako, da na obrazu subjekta analizira svetlobo, ki prihaja od bliskavice in od okolice, ki subjekt obdaja.

Pokažite svetu prek povezave Wi-Fi® - Wi-Fi® (2,4 GHz ali 5 GHz) omogoča brezžično snemanje na daljavo ob uporabi aplikacij Imaging Edge™ Desktop in Imaging Edge Mobile™, zato lahko oddaljene sebke snemate iz zanimivih perspektiv, na voljo so predogled, nadzor in prenašanje v računalnik ali mobilne naprave. Po snemanju lahko slike hitro shranite ali jih delite z drugimi po svetu tako, da povežete pametni telefon ali tablični računalnik. Datoteke ali fotografije lahko tudi prenesete prek protokola FTP, celo med snemanjem.

Svetel in enostaven LCD-monitor - Uporaba vsestransko nagibnega LCD-monitorja, ki se odpira s strani, je intuitivna, zasukate pa ga lahko v vodoravni smeri za 176 ° in za 270 ° v navpični smeri. Velik zaslon, občutljiv na dotik, s približno 921.000 pikami zagotavlja optimalno vidljivost celo pri izjemno močni svetlobi na prostem. Kompozicijo posnetka ali sebka lahko ustvarite praktično v katerem koli položaju in pod poljubnim kotom tako za fotografije kot za videoposnetke. Sledenje na dotik, ostrenje na dotik in zaklop na dotik – vse je podprto.

Za snemalce fotografij - Čiste slike ne glede na okolje so možne zaradi ustrezne opremljenosti iskala, kljub kompaktni velikosti ohišja. Elektronsko iskalo XGA OLED Tru-Finder™ z 2,35 milijona pik dosega visok kontrast in natančno reprodukcijo odtenkov za prikaz finih podrobnosti objekta. Bolj jasna slika s hitrostjo sličic 120/100 sličic na sekundo omogoča spremljanje hitro premikajočih se objektov. Za izboljšanje uporabniške izkušnje smo pazljivo zasnovali oprijem in obliko držala, da ne bi ogrozili niti kompaktnosti niti uporabnosti.

Majhen in lahek, vendar robusten in zanesljiv - Magnezijeva zlitina je uporabljena za zgornji, sprednji in zadnji pokrov ter izboljša vzdržljivost ohišja. Sestavni deli in notranje strukture fotoaparata ?7C so pazljivo optimizirani, da bi zmanjšali velikost ter težo. Po eni strani smo pri enoviti zgradbi32 upoštevali vzorec zasnove letal, s katero smo znižali težo in obenem povečali vzdržljivost ter dobili lahko ohišje fotoaparata z robustno prilagodljivostjo. Po drugi strani je oblika izjemno ergonomska in tudi zatesnjena proti vremenskim vplivom, ki jih prinašata prah in vlaga,33 zato je snemanje udobno ter zanesljivo v najrazličnejših pogojih.

Naredite več posnetkov in snemajte dlje - Kljub kompaktnemu ohišju baterija NP-FZ100 z visoko kapaciteto ob polni napolnjenosti zagotavlja napajanje za zajemanje do 740 slik (kar je najboljše v panogi)35, če uporabljate LCD-monitor, ali 680 slik, če uporabljate iskalo. Enako imate na voljo tudi do 215 minut za snemanje videoposnetkov brez prekinitve, če uporabljate LCD-monitor. Poleg tega lahko s pomočjo priključka USB Type-C® prek omrežnega napajalnika ali prenosnega napajalnika fotoaparat znova napolnite kar med snemanjem. Potencial snemanja je tako brezmejen.

Imaging Edge - Dvignite raven fotografije z aplikacijami Imaging Edge Desktop. Z možnostjo "Remote" (Oddaljeni dostop) lahko fotografiranje upravljate in nadzirate v živo na računalniškem zaslonu, z možnostjo "Viewer" (Iskalo) lahko hitro pregledate, razvrstite in izberete fotografije v knjižnicah, z možnostjo "Edit" (Urejanje) pa lahko podatke v obliki zapisa RAW razvijete v fotografije visoke kakovosti. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek v obliki zapisa RAW in bodite učinkovitejši.

Imaging Edge Mobile in Movie Edit add-on - Z omrežjem Wi-Fi® in aplikacijami Imaging Edge Mobile, nameščenimi v mobilno napravo, lahko na daljavo upravljate zaklop fotoaparata in začetek ter konec snemanja videoposnetka. Slike in videoposnetke 4K lahko brezžično pošljete v napravo za enostavno skupno rabo. Če ?7C uporabite z dodatkom Movie Edit add-on, bo snemanje videoposnetkov iz roke samodejno stabilizirano neposredno v pametnem telefonu, tako da bo gibanje gladko, kot bi bilo z uporabo kardanskega mehanizma.

Capture One (za Sony) - Capture One Express (za Sony) je brezplačna nagrajena programska oprema za vrhunsko obdelavo formata RAW, preprosto upravljanje slikovnih datotek in zmogljiva orodja za urejanje. Capture One Pro (for Sony) ponuja še več orodij za urejanje in fotografiranje s povezavo.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X - Ta izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Več na strani proizvajalca